A.Παπαδιαμάντη, Έμποροι των Εθνών

A.Παπαδιαμάντη, Έμποροι των Εθνών

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το νου σου...

Δε θέλω να πιστέψω πως όλο αυτό δεν είναι παρά το πείσμα του "μικρού" που κάνει του κεφαλιού του γιατί δε θέλησε ν' ακούσει τους "μεγαλύτερους". Θέλω να πιστεύω πως έχεις μια λύση για όλα αυτά - και πως έχεις πάντα σε πρώτο πλάνο τις αρχές σου, πως δε σε άλλαξαν. Θέλω να πιστεύω πως ξέρεις τί κάνεις, μικρέ. 
Δε σε υποτιμώ με το "μικρέ". Την ίδια ηλικία έχουμε. Ίσα ίσα που σε τοποθετώ στην από δω πλευρά κι όχι στην από κει. Αλλά έτσι βέβαια το μερίδιο ευθύνης σου μεγαλώνει. Θέλω να πιστεύω ότι τη θανατική μας καταδίκη, που σε έβαλαν με το ζόρι να υπογράψεις, θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά να τους τη γυρίσεις μπούμερανκ. 
Το ξέρεις και το ξέρουμε ότι η πραγματικά μεγάλη δύναμη της ομάδας σου είναι η διαφορετικότητα και ο διάλογος - και η διαφωνία που γεννιέται απ' το διάλογο. Δημιουργική είναι κι αυτή. Το ξέρουν οι βασανιστές μας και γι' αυτό προσπαθούν να τη σπάσουν. Μην τους αφήσεις, θα είναι η αρχή της ήττας. Χρειάζεσαι όλη την ομάδα σου, είναι η φωνή της συνείδησής σου.
Θέλω να δω τώρα να κάνεις πράξη εκείνα που έλεγες. Να πληρώσουν πλέον και οι γνωστές-γνωστότατες πέντε-έξι οικογένειες καρχαριών που πλουτίζουν χρόνια τώρα από το αίμα της Ελλάδας. Όχι να τους χώσεις φυλακή. Απλά βάλτους να πληρώσουν όσα τους αναλογούν. 
Το νου σου όμως: μην τα παρατήσεις και μη ζητήσεις από μας να βουλώσουμε για άλλη μια φορά εμείς τις τρύπες του προϋπολογισμού. Το ξέρεις πως δε γίνεται. Έχουμε πονέσει, έχουμε ματώσει, έχουμε εξοργιστεί με τη συμμορία των προκατόχων σου. Δεν αντέχουμε άλλο. Πίστεψέ με, αυτόν το θυμό δε θες να τον αντιμετωπίσεις και συ.
Αν δω ότι προσπαθείς πραγματικά, θα σε στηρίξω με όλη μου την ψυχή. Αν δω όμως να βάζεις χέρι στη σύνταξη του πατέρα μου, να ξεζουμίζεις την ήδη ξεζουμισμένη περιουσιούλα(;) της μάνας μου, να τους στερείς τα φάρμακα και την περίθαλψη, αν σε καταφέρουν να ξεπουλήσεις τη γη μας, το νερό και τον αέρα που αναπνέουμε.. ε τότε, θα με βρεις απέναντι αγαπητέ Αλέξη.